Cloud.png

Aanlevering ontwerp

 

Waarmee maak ik de basisbestanden voor een ruw ontwerp?

Jouw basisuitingen, wel of niet in InDesign zetten wij om in gebruiksvriendelijke templates met markeringen voor tekst en beeld. Dit doen we in overleg met jou, zodat de template specifiek voor jou en jouw organisatie goed werkbaar en zo flexibel mogelijk is.


Wij werken met Adobe op de Mac. Kunnen wij een basisvormgeving in InDesign maken en dan via Docufiller delen met klanten?

Ja, onze studio werkt nauw samen met grafisch ontwerpers. Het InDesign-document voldoet idealiter aan onze aanleverspecificaties. Lukt dat niet dan vinden we een oplossing. Het InDesign-document zetten we eerst om naar een gebruiksvriendelijke template, voordat je er in Docufiller mee aan de slag kunt. Elke klant krijgt een eigen login met bijbehorende licentie.


Wat zijn de beperkingen? Qua bestandsextenties, fonts, ...?

Docufiller kent weinig beperkingen qua formaten of te gebruiken lettertypes. Van bouwborden tot visitekaartjes, we maken alles op binnen één omgeving. Lettertypes lever je zelf aan en je bent zelf verantwoordelijk voor de gebruikersrechten van de gebruikte lettertypes. In Docufiller-templates maken we gebruik van stijlen. Aan elke stijl wordt een lettertype, lettergrootte en kleur gekoppeld. Voor vet en cursief maken we aparte letterstijlen aan.


Kan ik tabellen gebruiken in de tekst?

Ja dat kan. Je kunt zelfs de tabel from scratch opmaken in de template of een volledige tabel kopiëren en plakken vanuit Word of Excel en daarna bewerken in Docufiller. We kunnen zelfs aparte stijlen aanmaken om de tabel er grafisch aantrekkelijk uit te laten zien.


Kan ik gegevens importeren voor visitekaartjes?

Ja, je kunt met een CSV-bestand gegevens importeren in Docufiller als de template daarop is voorbereid. Zo maak je meerdere visitekaartjes in één keer printklaar. Dit bestand kun je dan als PDF van x-pagina’s naar de drukker of printer verzenden.


Hoe complex mag een template zijn?

Per template kun je aan de standaard pagina’s ook keuzes toewijzen. Die keuzes kan je dan toepassen in het hele document en betreffen bijvoorbeeld de kleurkeuze, vestiging (met naw-gegevens), logo of formaat. Het kan ook een combinatie van keuzes zijn. We kunnen ook keuzes in reeds bestaande templates toegevoegen.


Welke bestanden kan ik gebruiken in een document/template van Docufiller?

Beelden die je gebruikt in een Docufiller-document of -mailing moeten altijd een JPEG-bestand zijn of .EPS mits opgeslagen in Illustrator 3.


Terug naar veelgestelde vragen